Steunpunt Vluchtelingen Nieuwegein en WIJ3.0 slaan de handen ineen

Steunpunt Vluchtelingen Nieuwegein (SVN) en WIJ3.0 slaan de handen ineen. Samen willen zij statushouders en ontheemden uit Oekraïne in Nieuwegein helpen bij hun integratie in de Nederlandse samenleving door hen te voorzien van fietsen. Nederland heeft een echte fietscultuur en fietsen helpt nieuwkomers bij het verkennen van hun nieuwe omgeving op een gezonde en goedkope manier.

fiets donatie

De SVN hoopt dat de samenwerking tussen SVN en WIJ3.0 succesvol zal zijn en dat veel mensen in staat zullen zijn om te profiteren van dit initiatief.

Steunpunt Vluchtelingen Nieuwegein wil vluchtelingen helpen met een fiets omdat deze vaak te duur zijn voor hen. SVN gaat hierbij samenwerken met WIJ3.0. Deze organisatie is expert op het gebied van activering voor mensen met een psychische kwetsbaarheid in Utrecht en omgeving. In Nieuwegein gebeurt dit op de locatie aan de Nijverheidsweg. Op deze locatie heeft WIJ3.0 ook een kleine fietsenreparatieplaats.

De samenwerking is mogelijk gemaakt door de commissie ‘Volkskerstzang in Vreeswijk.’ Zij hebben geld opgehaald voor het bekostigen van fietsonderdelen. Daarnaast hebben ook betrokken burgers en Motorclub Nieuwegein (Bikers for Bikes) het afgelopen jaar gedoneerd aan het werk van SVN. Hierdoor kunnen we ruim 1300 euro besteden aan fietsonderdelen de komende jaren.

Mocht u een fiets hebben die u niet meer gebruikt, lever hem dan op maandag tot en met donderdag tijdens kantooruren in bij WIJ3.0 aan de Nijverheidsweg 9E in Nieuwegein. Zij geven de fiets een tweede leven. De gerepareerde fietsen worden door Steunpunt Vluchtelingen Nieuwegein gedoneerd aan statushouders of ontheemden uit Oekraïne.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk